سفارش تبلیغ
صبا ویژن

irandentistry

عصب کشی مجدد چیست؟

دندانی نیاز به ری اندو دارد که قبلا یکبار عصب کشی شده اما به دلایلی عصب کشی آن موفق نبوده ست.
زمانی که دندان شما با وجود اینکه عصب کشی شده اما درد دارد : این درد نشان از این است که یکی از کانال های دندان هنگام عصب کشی جا مانده و پاکسازی نشده . و یا اینکه کانالی جا نمانده اما کانال ها به میزان کافی پاکسازی نشده اند.پروسه ی درمان ری اندو بسیار شبیه به اندو یا عصب کشی است اما تفاوتی که دارد این است که باید ابتدا پر کردگی فبلی ریشه خالی شود. سپس کانال های دندان مجددا پاکسازی و شست و شو داده می شود و بعد مجددا پر می شود.بعد از درمان اندو به دلیل انجام کار بروی دندان مقداری دندان حساس می‌باشد که برای چند روز باید دندان زیاد تحت فشار قرار نگیرد .
در بسیاری از درمان ریشه دندان ممکن است عفونت داشته باشد و برای از بین بردن عفونت نیاز به مصرف داروی آنتی بیوتیک به مدت زمانی که پزشک معالج تجویز نموده مصرف شود.

دلایل عصب کشی مجدد دندان

تنها پنج درصد از افراد مجبور می شوند فرایند عصب‌ کشی یک دندان را دوباره تکرار کنند و در بیشتر موارد هم نمی توان گفت عصب‌ کشی واقعا ناموفق بوده! بعضی از دندان ها چند ریشه دارند. وقتی یکی از این ریشه ها خراب می شود دندانپزشک آن را درمان می کند و عصب‌ کشی انجام می دهد.

حال ممکن است در آینده بقیه ریشه ها هم خراب شوند و دندانپزشک مجبور شود برای درمان آن ها فرایند عصب‌کشی را از نو انجام دهد. درنتیجه نمی توان گفت عصب‌کشی قبلی ناموفق بوده یا با شکست مواجه شده‌است. درکل دلایلی که ممکن است باعث تکرار فرایند عصب‌کشی شود به شرح زیر میباشند:

دلیل نخست اینکه احتمالا مراقبت کافی و مناسب از دندان (یا دندان هایتان) نداشته اید. این مسئله بیشتر در کودکان و نوجوانانی اتفاق می افتد که معمولا توجه زیادی به بهداشت دهانشان نمی کنند.

اگر دندان بیشتر از یک ریشه داشته باشد و یکی از ریشه‌ها کمی عفونت داشته باشد (در حدی که پزشک نتواند آن را تشخیص دهد) و بعدا هم به آن توجهی نشود، درواقع فرایند عصب‌ کشی شکست می خورد و پزشک مجبور می شود دوباره آن را انجام دهد. هرچند که احتمال رخ دادن این سناریو بسیار بعید است اما گاهی هم اتفاق می‌افتد.

گاهی به مرور زمان موادی که با آن دندان را پر کرده‌ایم ضعیف شده و باکتری وارد دندان می شود. این اتفاق هم مانند مورد قبلی چندان رایج نیست اما هر از گاهی بین مراجعه‌کنندگان دیده می‌شود.

علل به وجود امدن عفونت داخل دندان چیست؟

علت اصلی به وجود آمدن این عفونت، پوسیدگی عمیق داخل دندان و دیگر دلایل آن روش‌های دندانپزشکی تکراری بر روی دندان، ترک‌های عمیق، پریدگی‌ها و تراشه‌های ایجاد شده بر روی دندان است.

علاوه بر این دلایل، ممکن‌است دندان دچار آسیب دیدگی از طریق ضربه یا جراحتی شده باشد که پالپ دندان و ریشه را عفونی کند و در ظاهر هیچ نشانه‌ای وجود نداشته باشد.در این صورت هم دندان نیاز به عصب کشی دندان خواهد داشت.

 


مراقبت های بعد از ایمپلنت دندان

?پس از انجام ایمپلنت تا 1 روز از مسواک زدن پرهیز شود.

?تا 8 ساعت بعد از انجام ایمپلنت از شستن دهان خودداری شود.

?بعد از ایمپلنت تا 3 روز از کشیدن سیگار، نوشیدن چای و قهوه خودداری شود.

?استفاده از موار مخدر و مشروبات الکلی باعث می شود که ایمپلنت به صورت کامل موفقیت آمیز نباشد.

?بعد از ایمپلنت از نخ دندان و خمیر دندان های مخصوص ایمپلنت استفاده شود.

?نوشیدن آب پس از انجام ایمپلنت امکان پذیر است ولی در مورد خوردن باید بعد از اتمام بی حسی انجام بپذیرد.

?از نوشیدن مایعات با نی خودداری شود(حداقل دو هفته).

?از نوشیدن مایعات و غذاهای گرم خودداری شود.

ایمپلنت درد دارد؟

?مسئله‌ای که ذهن افرادی که می‌خواهند کاشت ایمپلنت انجام دهند درگیر می کند. کاشت ایمپلنت روشی است که نیاز به انجام جراحی در فک دارد. همه جراحی ها با بیحسی یا بی هوشی است. ایمپلنت نیز از این قاعده مستثنی نیست.

?دندانپزشک پیش از شروع فرایند درمان، داروی بی حسی را به محل ایمپلنت تزریق می‌کند و در واقع بیمار در حین جراحی متوجه درد و ناراحتی نخواهد شد.

?جراحی ایمپلنت امروزه با استفاده از روش‌های پیشرفته‌ای انجام می‌شود که در مقایسه با روش‌های قدیمی‌تر کمترین میزان آسیب به بافت‌ها را ایجاد می‌کند و همین امر در کاهش درد ایمپلنت دندان نقش دارد. با این وجود بیماران با از بین رفتن اثر داروی بی حسی کم کم دردی را تجربه خواهند کرد. میزان این درد به شرایط بیمار، آستانه تحمل درد او و همچنین روشی که برای انجام این جراحی به کار رفته است، بستگی دارد.

مدت زمان ایمپلنت دندان چقدر طول می کشد؟

ایمپلنت دندان: هنگامی که بیماران می پرسند، "روند کاشت دندان چقدر طول می کشد؟” "طول مدت درمان ایمپلنت دندان چقدر است؟" تعدادی از عوامل مؤثر در پاسخ به این سوال وجود دارد. اما همیشه با ارزیابی شروع می شود. درمانی که مدت زمان کمی پس از دست دادن دندان شروع شود، در کاهش زمان کلی مؤثر است.  فرآیند کاشت ایمپلنت دندان در اصل یک فرآیند سه فازی است که می تواند برای هر فرد متفاوت باشد. به طور معمول کل مراحل 5 تا 8 ماه طول می کشد.برای افرادی که  نیاز به کاشت ایمپلنت  کل دهان دارند، این فرایند کمی طولانی تر است. برای افرادی که تنها نیاز به جایگزینی یک یا تعداد کمی دندان دارند این فرایند می تواند سریعتر انجام شود.

قیمت ایمپلنت دندان

قیمت ایمپلنت دندان بر اساس عوامل زیادی متفاوت خواهد بود و یکی از تأثیرگذارترین آنها دندانپزشکی است که  اینکار را انجام می دهد. مبلغی که دندانپزشکان شارژ می کنند به مواردی مانند مکانی که در آن قرار دارند بستگی دارد ، چقدر دفتر بزرگ است ، چه تعداد پرسنل آن را اداره می کند ، چه نوع تجهیزات تخصصی و فناوری خاصی دارند و موارد دیگر. به این ترتیب ، یک دندانپزشک ممکن است برای یک روش واحد یک قیمت را محاسبه کند و دیگری برای همان روش، قیمت را دوبرابر کند بنابراین وقتی صحبت از ایمپلنت ارزان یا ایمپلنت اقساطی میشود همیشه منظور افت کیفیت کار نیست. 


نظر

عوارض ایمپلنت دندان

عوارض ایمپلنت دندان می تواند کوتاه مدت و یا بلند مدت باشد که برخی از این عوارض به دلیل مراجعه به افراد غیر متخصص به وجود می آید. بنابراین انتخاب پزشکی متخصص ایمپلنت دندان می تواند میزان عوارض این موضوع را به شکل چشم گیری کاهش دهد. علاوه بر این رعایت نکات بهداشتی دهان و دندان هم عامل دیگری است که می تواند شما را هر چه سریعتر از شر عوارض ایمپلنت دندان خلاص کند. از خطرات و عوارض ایمپلنت دندان می توان به موارد زیر اشاره کرد :

عفونت در محل کاشت
امکان آسیب به سایر دندان ها
آسیب عصبی که می تواند باعث درد، بی حسی، سوزن سوزن شدن لثه ها، لب ها و چانه فرد شود.
مشکلات سینوسی هنگامی که ایمپلنت های دندان قرار داده شده در فک بالا از یکی از حفره های سینوس شما بیرون می زند.

دلایل وقوع عفونت ایمپلنت

    وضعیت دهان و دندان بیمار قبل از کاشت ایمپلنت
    عواملی مانند استعمال سیگار و دخانیات و...
    بیماری های عمومی مانند دیابت کنترل نشده یا پوکی استخوان
    بیماری های لثه
    سیستم ایمنی ضعیف بدن بیمار و....
    رفتارهایی مانند دندان قروچه کردن
    ضعف کاشت اولیه  ایمپلنت

 از عواملی می باشند که درصد احتمال وقوع پری ایمپلنتایتیس را افزایش می دهند.

عفونت و بهبود ضعیف:

همانطور که می‌دانید ایمپلنت دندان با عمل جراحی انجام می‌شود. کارکنان دندانپزشکی تمام تکنیک‌های ضد عفونی کننده و استریل را رعایت می‌کنند که منجر به کاهش احتمال ابتلا به عفونت از طریق خود فرآیند می‌شوند. اما به هرحال دهان پر از باکتری است و ممکن است هر فردی دچار عفونت شود. معمولا بعد از انجام ایمپلنت ممکن است بین 1 تا 4 روز درد خفیف یا تورم در دهانتان احساس کنید ولی اگر بیشتر از این مدت احساس ناراحتی کردید حتما به کلینیک دندانپزشکی خود مراجعه کنید. یکی از رایج‌تربن عفونت‌‌های ایمپلنت دندان، نوعی بیماری لثه به نام پری ایمپلنتیتیس است. در صورت عدم درمان این عفونت، عوارض جدی دهان و دندان مانند از دست رفتن استخوان یا خرابی ایمپلنت رخ خواهد داد. در اکثر موارد، عفونت ایمپلنت به دلیل عدم رعایت دستورالعمل‌های مراقبت از ایمپلنت دندان توسط بیمار می‎باشد. همچنین از جمله شایع‌ترین دلایل عفونت ایمپلنت دندان، می‌توان به عدم رسیدگی به مواردی که باید قبل از انجام عمل جراحی حتما رعایت شوند، اشاره کرد. در مواردی که عفونت در مراحل اولیه رخ دهد می‌توان به راحتی آن را برطرف کرد ولی در مراحل بعدی نیاز به صبر و رعایت دقیق مواردی است که دندانپزشک به شما گوشزد خواهد کرد.

علائم شکست ایمپلنت

در صورت بروز علائم زیر با پزشک خود مشورت کنید:

    مشکل در جویدن مواد غذایی
    التهاب در قسمت لثه
    کم شدن بافت لثه
    تورم اطراف بافت ایمپلنت
    شل شدن ایمپلنت
    درد و ناراحتی شدید


نظر

دندونایی که افتادن و جاشون خالی شده رو چطوری جایگزین کنیم؟

• ایمپلنت دندان، موثر، زیبا و ماندگار
از نظر متخصصان دندانپزشکی و اغلب کسانی که این عمل را انجام داده اند ، بهترین جایگزین دندان کشیده شده کاشت ایمپلنت دندان است. ایمپلنت ها به طرز عجیبی قوی، متسحکم و شبیه به دندان های شما عمل میکنند. از طرف دیگر تاج هایی بسیار زیبا و مقاوم دارند که کاملا شبیه دندان های طبیعی شما هستند. خوردن، آشامیدن، تکلم و ادای کلمات با این ایمپلنت ها دقیقا مشابه کسی است که تمام دندان هایش طبیعی است. ایمپلنت ها از هر لحاظ بی نقص هستند و یکی از معتبرترین گزینه ها جایگزین دندان افتاده محسوب می شوند.

• بریج دندان یا پل دندانپزشکی
اگر یک یا دو دندان که کنار هم هستند را از دست داده اید انتخاب بریج دندان بهترین گزینه برای پر کردن جای خالیشان است. پل دندانی یکی از انواع روش جایگزین دندان کشیده شده و شامل یک یا چند دندان مصنوعی به هم متصل شده است که می‌تواند با اتصال به دندان های مجاور، جایگزین خوبی برای دندان های از دست رفته باشد. استفاده از این بریج ها میتواند دائمی باشد و نتایج نیز نسبتا طبیعی هستنند.

• پروتز موقت
پروتزهای موقت دندانپزشکی یک روش جایگزین دندان به صورت موقت و در کوتاه مدت هستند. این پروتزها وزن کمی دارند، قیمت پایینی دارند اما صرفا فقط برای پر کردن دندان استفاده میشوند و نمیتوانند در نقش دندان ظاهر شوند. از این پروتزها نمی‌توان به صورت دائمی استفاده کرد.‌

• پروتز متحرک کامل و پارسیل دندان
پروتزهای متحرک و کامل، پروتزهایی با قابلت جابجایی هستند که از انواع روش جایگزین دندان کشیده شده محسوب میشوند. پروتز کامل دندان به طور مستقیم روی لثه های بیمار قرار میگیرد، در حالی که پروتزهای پارسیل ممکن است با کمک یک نگهدارنده فلزی به سایر دندان ها متصل شوند. در اصطلاح عامیانه به این پروتزها دندان مصنوعی می‌گویند.‌‌

آیا نیاز به جایگزینی ایمپلنت دندان قدیمی دارم؟

ممکن است شما هرگز نیازی به تعویض ایمپلنت دندان خود نداشته باشید تا زمانی که از بین نرود، عفونت ایجاد شود یا به نوعی آسیب دیده باشد. برای مراقبت بهینه، شما باید هر شش ماه یکبار برای معاینه منظم به دندانپزشک خود مراجعه کنید و از سالم بودن و عملکرد طبیعی کاشت دندان خود اطمینان حاصل کنید. علاوه براین موفقیت ایمپلنت دندان، بسیار وابسته به مهارت و تجربه متخصص ایمپلنت دندان می باشد. توصیه می شود حتما یک متخصص ایمپلنت دندان را به جای دندانپزشک عمومی برای قراردادن ایمپلنت دندان خود در نظر بگیرید. یک متخصص ایمپلنت دندان، علاوه بر مهارت در زمینه قرار دادن ایمپلنت دندان، در زمینه درمان بیماری های لثه، لیفت سینوس و پیوند استخوان نیز به اندازه کافی توانایی دارد. شما می توانید قرار دادن تاج دندان را به یک متخصص دندانپزشکی زیبایی بسپارید ولی در مورد کاشت ایمپلنت بهتر است به یک متخصص ایمپلنت دندان مراجعه کنید.

جایگزین های ایمپلنت دندان

ایمپلنت دندان: با این که ایمپلنت های دندانی یک درمان دندانپزشکی ترمیم کننده برای بیمارانی هستند که دندان هایشان را از دست داده اند، اما مناسب همه نیستند. ممکن است بیماران به دلایل مختلف، قادر به دریافت ایمپلنت های دندانی نباشند مثلا اینکه استخوان کافی برای حمایت از ایمپلنت ها نداشته باشند. در موارد دیگر، ممکن است بیماران به سادگی بخواهند از روش های طولانی ایمپلنت دندان اجتناب کنند.

خوشبختانه تعدادی از گزینه های ایمپلنت دندانی وجود دارد که بیماران می توانند به آن مراجعه کنند. این گزینه های درمانی هم سلامت و هم ظاهر لبخند را بازمی گردانند. یک دندانپزشک واجد شرایط می تواند به شما کمک کند تا مشخص کنید که کدام درمان برای شما مناسب است. در ضمن، در مورد برخی از گزینه های جایگزین در دسترس بیشتر اطلاعات کسب کنید.

دندان مصنوعی های قابل برداشت سنتی یک جایگزین مناسب برای پروتزهایی که با ایمپلنت ساپورت می شوند هستند.

قیمت ایمپلنت دندان

قیمت ایمپلنت دندان بر اساس عوامل زیادی متفاوت خواهد بود و یکی از تأثیرگذارترین آنها دندانپزشکی است که  اینکار را انجام می دهد. مبلغی که دندانپزشکان شارژ می کنند به مواردی مانند مکانی که در آن قرار دارند بستگی دارد ، چقدر دفتر بزرگ است ، چه تعداد پرسنل آن را اداره می کند ، چه نوع تجهیزات تخصصی و فناوری خاصی دارند و موارد دیگر. به این ترتیب ، یک دندانپزشک ممکن است برای یک روش واحد یک قیمت را محاسبه کند و دیگری برای همان روش، قیمت را دوبرابر کند بنابراین وقتی صحبت از ایمپلنت ارزان یا ایمپلنت اقساطی میشود همیشه منظور افت کیفیت کار نیست.


 

آیا کامپوزیت ونیر باعث پوسیدگی دندان میشود؟ 

هیچ کدام از درمان های زیبایی باعث پوسیدگی دندان نمی شود، کامپوزیت ونیر نه تنها باعث پوسیدگی دندان نمیشود بلکه از پوسیدگی جلوگیری می کند. چرا که این ونیرهای دندانی با ایجاد لایه ای نازک از سطح دندان در مقابل پوسیدگی محافظت می کنند.

البته لازم به ذکر است که در صورت رعایت نکردن بهداشت دهان و دندان خود کامپوزیت دندان هم مانند دندان های طبیعی دچار پوسیدگی خواهد شد.

تفاوت لمینیت سرامیکی و کامپوزیت ونیر

جنس ماده استفاده شده

زمان مورد نیاز برای ساخت لمینیت سرامیکی حدود سه هفته

زمان مورد نیاز برای ساخت کامپوزیت ونیر یک جلسه

نیاز به تراش و قالب گیری (لمینیت سرامیکی)

عدم نیاز به تراش و قالبگیری (کامپوزیت ونیر)

عدم نیاز به پالیش (لمینیت سرامیکی)

نیاز به پالیش در فاصله های زمانی یکسال یا بیشتر (کامپوزیت ونیر)

عدم امکان ترمیم و نیاز به تعویض در صورت لب پری (لمینیت سرامیکی)

امکان ترمیم در صورت لب پری (کامپوزیت ونیر)

بهترین مارک کامپوزیت:

معروف‌ترین و متداول‌ترین مارک‌های کامپوزیت دندان، ایویکولار، آی پی اس، کازمادنت و اولترادنت می‌باشد. از بین این برندها، کامپوزیت ایویکولار بهترین مارک کامپوزیت دندان است.

مزایای کامپوزیت دندان

    کامپوزیت دندان به هیچ و یا حداقل آماده سازی دندان نیاز دارند ، از این رو دندان شما تا حد امکان حفظ می شود.
    کامپوزیت ونیر همچنین یک جایگزین ارزان تر برای روکش لمینت دندان هستند.
    کامپوزیت دندان فقط در یک جلسه دندانپزشکی قابل انجام است
    در صورت آسیب دیدن ، کامپوزیت به راحتی قابل ترمیم و یا تعویض می باشد.
    قیمت کامپوزیت دندان مقرون به صرفه می باشد و یک گزینه مناسب برای کسانی هست که بودجه کمی دارند. کامپوزیت ونیر تقریبا نصف قیمت لمینت دندان هزینه دارد.
    برای انجام کامپوزیت دندان نیازی به بیهوشی نخواهید داشت.


هزینه کامپوزیت دندان

برای محاسبه هزینه‌ی کامپوزیت دندان نیز باید قیمت هر واحد کامپوزیت را بدانید و با توجه به تعداد دندان‌هایی که باید کامپوزیت شوند، هزینه کلی را بدست آورید. قیمت هر واحد کامپوزیت دندان در کلینیک دندانپزشکی با احتساب تخفیف ویژه‌ای که این کلینیک در نظر گرفته، 400.000 تومان می‎باشد. به طور مثال اگر فردی قصد دارد 8 تا از دندان‎هایش را کامپوزیت کند، باید مبلغ 3.200.000 تومان پرداخت کند.